Er komen vanmorgen twee jongens op ons kantoor. Ze willen ons graag spreken.
Het zijn twee studenten van de Cambodian Thai Technical School. De jongste van 17 jaar stu

deert inmiddels een jaar als automonteur. De andere (20) is klaar met zijn studie en heeft nu een baan aangeboden gekregen in Siem Reap waar hij gaat werken en verder studeren als elektricien.
Deze school, gelegen even buiten Phnom Penh, biedt meerdere opleidingen, zoals monteur voor airconditioning en loodgieter. De opleiding wordt betaald door bedrijven, de studenten moeten zelf zorgen voor hun eten en drinken.
Spien heeft momenteel 8 studenten op deze school geplaatst, het zijn jongeren (er zijn ook twee meisjes), afkomstig uit arme gezinnen of weeskinderen uit het Spien programma. De studenten wonen op het terrein van de school.

De oudste, zijn naam is Tuy Chea (rechts op de foto), is op 6-jarige leeftijd wees geworden. Zijn oma heeft hem, samen met zijn zus, opgenomen in huis, en ze kregen hulp van Spien in de vorm van rijst, schoolkleren, een tweedehands fiets, schriften en pennen.
Hij vertelt heel trots dat hij nu klaar is om aan het werk te gaan en te bouwen aan zijn eigen toekomst. Hij bedankt ons voor de hulp in de afgelopen jaren.
De jongste, Cheng Sinuon, heeft het eerste jaar studie er op zitten. In het tweede jaar gaat hij stage lopen bij een bedrijf en leert zo het vak in de praktijk.

Pin It on Pinterest